Sort stue – det var kattens

Der er et “fint” indlæg på Nationen http://ekstrabladet.dk/nationen/article1217011.ece om at sladre om asylansøgere, der er gået under jorden.

Desvære viser det sig, at et flertal af sort stue selvfølgelig vil sladre og udlevere både asylansøgere og evt. naboer, som skjuler dem. Sort stue er kraftigt overrepræsenteret i afstemningen i forhold til mandatter i folketinget.

Det var godt, at vi var mere humane under 2. verdenskrig eller rettere vores forældre og bedsteforældre var, for der er ikke meget, der tyder på, at med den nuværende sortestues indstilling til af dem uønsket elementer, at de ikke også kunne have fundet på at udleveret de jøder, der flygtede til Sverige, samt deres hjælpere.

Det ser sort ud for Danmark

september 5, 2009. Tags: . Politik.

40 kommentarer

  1. Otz replied:

    Ja, men vi må jo hjælpe hvor vi kan, og…… vi gør det!

  2. PsykoemPaten replied:

    De danske myndigheder udleverede jøder til Tyskland. Det var befolkningen der “hjalp” jøderne, hvilket de tjente kassen på. Ikke specielt heroisk.

    Totalitærer samfund har brug for stikkere, og dem har Danmark åbenbart mange af.

  3. Allan replied:

    Til gengæld lod Svenskerne den Tyske krigsmaskine køre igennem Sverige, til Norge, samt udleverede Tyske desertører tilbage til nazisterne.

    Jeg kan forstå at den såkaldte “røde stue” også går med skyklapper. Detaljer som f.eks. sandheden, dokumentation, osv. går man ikke så højt op i. Det er vigtigere at profilere sig selv som “god” og human. Således er det, i rød stue, nok at sige at man er personligt forfulgt. Rigtigheden af påstanden besværer man sig ikke med at undersøge. At Sverige hjemsender afviste asylansøgere i bundter, synes ikke at gøre indtryk på disse samaritanere. Ejheller den kendsgerning at der nu flyver propfyldte charterfly til Irak, næsten hver dag.

    Det virker ærligt talt rystende enfoldigt.

  4. jaspar replied:

    #1
    De ville også få hjælp her
    #2
    Der er vel også befolningen, der hjælper her, her er vist ikke meget hjælp at hente fra den siddende regering. Mrn den etablerede regering blev klogere under 2. verdenskrig, så måske er der håb endnu
    #3
    Nu er det sort stue, der sidder ved regeringsmagten og desvære tegner billedet af Danmark udadtil. Der er ikke meget humant ved at udlevere folk til et af de farligste steder på jorden eller vil du, Pia K eller Rønn-Hornbech gerne holde efterårsferie i Bagdad?. Sverige? Propfyldte charterfly til Bagdad? Er det en del af propagandaen?.

  5. Allan replied:

    #4

    Det er da noget mærkeligt noget at sige Jaspar. Tror du selv at situationen ville have tegnet sig anderledes dersom “rød” stue havde været ved magten ?? Og hedder det egentlig ikke “blå”stue, og ikke “sort”, eller er du ude i et af de, for tiden, så givtige dæmoniserings-projekter, for DF ? Nuvel det er jo sikre stemmer hver gang.

    Hvordan ved du at det er et af de farligste steder på kloden ?? Det er noget du har fået at vide. Ikke sandt? For nogen personlig forsikring om det, besidder du jo ikke. Vel? Det er ganske let at finde steder på denne klode, som er farligere end Irak. Om jeg ville holde ferie i Bagdad?? Ikke på vilkår. Alene af den grund at det er et fremtrædende sofiskeret komplekst samfund, der er lagt fysisk og psykisk i ruiner af en religion der er inkompatibel med mennesker.

    Det mest interessante her, er at du, samt andre, vil hjælpe. Det er da også helt ok. Men istedet for at ville hjælpe de ca. 90,000 børn i Danmark, der frister en kummerlig tilværelse, de tusinder af hjemløse psykisk syge uden fremtid, og de utallige “fattige” enlige mødre, ja så vælger man at sætte alle sejl til, endda bryde loven, for at hjælpe folk man overhovedet ikke har noget forhold til eller forbindelse med. Man er villig til at kriminalisere sig selv for, åbenbart i heroismens navn, at “hjælpe” mennesker, om hvem man intet ved. Man VED ikke om de er forfulgte. Man har kun deres ord for det. Nu er det altså bare synd for dem. Fuck lovene. Og det er satme mærkeligt. Især når det kommer fra folk der forlanger at alle andre følger lovene til kommaet.Eller rettere sagt, at de politiske modstandere gør det.

    Jeg synes sgu at det er synd for os, som nation, at vi igen, og igen er villige til at latterliggøre os selv foran hele verden , på trods af at hele resten af verden endnu ikke har glemt Palestinensernes Kirkebesættelse, og resultatet af den. Vi var totalt til grin. Og nu sørger alle de “gode”, alle pseudo-humanisterne, for at vi kan få en tur til i latterkarusellen.

  6. jaspar replied:

    #5
    Nu er det ikke mig men FN, der anser det nordlige område for farligt og ustabilt, men dem skal man selvfølgelig kun lytte til når, at det passer ind i politikken.
    Rød stue er knap så røde, der er et snært af rødt, grønt og det bevæger sig enda over imod blå. Så skal den resterende blok tildeles end farve en der kun de meget mørke farver tilbage og med den inhumane politik, blev det desvære så sort, der egnede sig bedst.

    Jeg vil meget gerne hjælpe børn i Danmark også og gør det også allerede bl.a. som plejefamilie, igennem Dansk Røde kors og ved andet frivilligt arbejde. At 90.000 skulle friste en kummerlig tilværelse i dagens Danmark, skal det ikke tilskrives de mange nedskæringer, som den nuværende regering har gennemført eller skal andre nu også have skylden for det?
    Nu er en del af de allerede deportede anholt i Irak, så må ikke, at de havde grund til at frygte at blive udvist? At det Irakiske samfund er lagt i ruiner har vi vist også været med til at bidrage til igennem flere års krig og nu var Irak ikke specielt religiøst inden Irak krigen eller har du en anden opfattelse?

    Nu er det lige så meget en tros sag om, at man vælger at tro på regeringens propaganda eller om, at man vælger at tro på FN eller mennesker, som er i nød. Ser jeg mennesker i nød, så handler jeg først og spørger bagefter, det reder bl.a. liv at give førstehjælp eller skelner du selv her til folks politiske overbevisning, tro eller hudfarve?
    Nu ved jeg ikke hvor, at du rejser rundt henne, men så stort et emne er vi danske og Danmark ikke i udlandet, men jeg kunne da godt forestille mig enkelte i Bayern kunne finde på at kalde os pladderhumanister, men det udover så ved jeg ikke om, at du har bemærket, at det politiske barometer rundt omkring i Europa lige så stille er drejet over imod en smule mere humanistisk og menneskelig politik 😉

  7. Otz replied:

    #5
    Fordi man hjælper evt. Irakere i nød, betyder det jo ikke, at man ikke hjælper børn og andre dansker/mennesker i nød. Man kan godt hjælpe til hele vejen rundt. Man behøver ikke at være snævertsynet og kun kun hjælpe til et sted.
    Jeg hjælper hvor jeg kan med mine små midler, uanset alder, race og religion.

  8. Allan replied:

    #6

    Det er i øjeblikket farligt at færdes på Nørrebro. Ergo, jeg holder mig så vidt muligt fra Nørrebro. Sådan kan man vel også gøre i Irak.

    Det er meget få mennesker der IKKE vil hjælpe mennesker der er i nød. Dog er de forbeholdt de få, blindt at hjælpe folk der SIGER at de er i nød. Afviste asylanter er ikke i nød. Deres sag er blevet vendt og drejet i en evindelighed, og fundet for let. Andre, hvis sag er undersøgt, og som er konstateret i nød, de får den hjælp de er berettiget til. Hvis altså ikke hjælpen er blevet udhulet af asylansøgere uden berettigelse. At folk evt. er uvenner med deres nabo, nede i Irak, kan aldrig vedkomme instanser i Danmark.

    Jeg nævnte de hjemlige i nød, for at sætte tingene lidt i perspektiv. For når det handler om et par hundrede Irakere, er det åbenbart nødvendigt ligefrem at gå på barrikaderne. Det er der ingen der gør for de mange børn der, f.eks. på grund af forældrenes alkoholisme eller stofmisbrug, må være små voksne med ansvar for de voksne, og dermed ikke tillades en barndom, og derfor måske synker længere og længere ned i sig selv. De fattige enlige mødre, de hjemløse osv. osv.
    Der er ingen der bygger barrikader for dem. Ingen der går i demonstration, dybtfølt indignerede, ingen råben og skrigen og brænden bydele af.. Hvorfor ??? De er sgu da trods alt vores egne, hvis skæbne nemt kunne være vores egen, var det ikke for tilfældighederne.

    Det er for mig at se, fokussen (ka’ man skrive det??) den er gal med. Og så det faktum at der er rigtig mange der kritikløst vil kaste sig under en bus, uden sikkerhed for, om det nu også er det rigtige, og om det i det hele taget er det værd.

    Da du åbenbart er for ung til at huske Palestinenser-sagen, eller for den sags skyld “fodnote-politikken”, der var direkte skammelig, vil jeg foreslå dig at slå det op og studerer det nærmere.

    Godt eksempel med Bayern. Dog er jeg ikke helt idiot, endnu, så jeg ser da klart den skjulte agenda her 🙂

  9. Otz replied:

    Jeg kan godt huske Palæstinenser sagen, er trods alt 54 år.
    Vi er mange der dagligt gør noget for de hjemlige børn og andre udsatte. Vi er bare ikke på barrikaderne fordi det foregår hver dag året rundt. Det med Irakerne var/er noget der sker lige her og nu, derfor opmærksomheden. De sociale forhold kæmpes der i DK for hver dag.

  10. mærkbar replied:

    #8
    Ja uha, hvor er der farligt her på Nørrebro, lige før, var jeg en tur i bageren, og jeg var lige ved at stå på næsen, da mit snørebånd var gået op. 🙂

    /mærkbar

  11. jaspar replied:

    #8
    Nu er det sådan, at de mennesker, der kommer fra det et bestemt område i Irak, har meget svært ved at bosætte sig andre steder i Irak end dem, som de kommer fra. Myndighederne i Irak spænner ben. Så i første omgang må/skal de søge til de områder hvor, at de kommer fra.
    “Græsrødder” udfører dagligt en masse arbejde til gavn for socilat dårligt stillet i Danmark, det er vist bare ikke lige det, at medierne sætter fokus på. Der udføres også en masse godt arbejde af utroligt mange medarbejdere på mange institioner rundt omkrig uden tilsvarende fokus. Måske skulle man ind imellem fokusere på de forrringelse, som den siddende regering har tilføjet på det sociale- og sundhedsområdet.

    Jeg kan såmænd også godt huske både palæstinensersagen og fodnoterne og de ærgelser, som det gav en lidt for synlig irriteret Ellemann 🙂 , men det var jo også dengang da Europa svingede imod højre. Jeg tror såmænd både man kan finde eksempler på, at fodnote politikken både har haft positiv og negativ indvirkning på det, som du kalder Danmark politiske renome alt efter hvor og hvem, som man diskutrede det med.

  12. Otz replied:

    Danmark er et fredselskende land, så hvorfor pokker besætter vi Irak og er med i Afghanistan? Vi hjalp jøderne under Hitlers styre, men idag er mange imod, at vi hjælper flygtninge, vi selv har drevet på flugt! Dobbeltmoral.
    Vi besætter et andet land, hvor vi ikke har noget at gøre, og når civile så flygter, ¨så behandler vi dem som svin.
    Giv mig Danmark tilbage.

  13. Allan replied:

    #10
    Jamen Mærkbar. Det er jo et lysende eksempel. DU synes ikke der er farligt, fordi din største udfordring er et løst snørebånd. De der er blevet ramt af skud på Nørrebro, har nok en anden opfattelse.

    #11
    Jeg må fastholde, at vi kun “ved” at de mennesker er i fare, fordi de selv har sagt det. Det bærer jo ingen vægt. Hvis de nu ikke havde været så fyldt med løgn igennem hele proceduren, så havde vi nok ikke haft disse store problemer med at tro på dem nu.
    FN’s opfattelse af “farlighed” kan man roligt tage med et gran salt. FN har forlængst mistet sin troværdighed hos ret mange mennesker. Der har været flere eksempler, men FN’s forsikring om sikkerhed til de mange tusinde myrdede i Srebrinica(?) er vist det mest grelle. De og andre organisationer der lever flot af andres elendighed, mener jo at sikkerheden er kompromitteret hvis bare et trafiklys ikke fungerer.

    Er det ikke vigtigt at dem man vil hjælpe, også har reelt brug for det?

    #12
    Ja. Danmark er et fredselskende land. Så fredselskende at en betragtelig del af befolkningen hellere vil leve på deres knæ, end dø stående. Det sås tydeligt jo under besættelsen. VI….hjalp ikke nogle Jøder. NOGLE hjalp Jøderne til Sverige. Mod betaling.

  14. jaspar replied:

    #13
    Og din umiddelbare indstilling er at møde andre menensker med mistro? En sund skepsis er i orden men indtil, at andet er bevist, så er min umiddelbare og en del andre menneskers at tro på andre mennesker.
    De mennesker, der har mistet tiltroen til FN, er det ikke de samme mennesker, som hele tiden har påstået, at krigen i Irak var i orden, da den blev sat i gang med et FN mandat?.
    Var det FN eller Nato, der svigtede i Exjugoslavien, mig bekendt har FN ikke en stående hør, men Nato skulle levere tropperne til Balkan eller husker jeg helt galt her.

    Nødhjælp og anden hjælp skal da helst gives til dem, der har mest brug for det, men hellere hjælpe en for meget end en for lidt eller?

    Der skal nok være enkelte, der for egen vindings skyld fragtede flygtende jørder til Sverige, men du pisser rent faktisk på både dem og den resterende del som uden økonomisk vinding satte livet på spil.

  15. Otz replied:

    #13
    ??

  16. Knud Sandbæk Nielsen replied:

    Magten er sort.
    Don’t underestimate the power of the dark side.
    Højrefløjen repræsenterer bl.a. Dansk Industri og Dansk Arbejsgiverforening.

    Desuden små og mellemstore virksomheder,
    som bliver købt af de rigtig store, så snart de får
    et tilbud de ikke kan afvise…

    DI og DA sidder også på alle pengene.

    Venstreføjen repræsenterer en bred vifte af folk.
    Næsten ingen af dem har mange penge.

    Det vil sige, at højrefløjen er de magtfuldes (de riges) talerør,
    og venstrefløjen er de magtesløse fattiges.

    Højrefløjen har altså både politiske partier OG penge.
    Venstrefløjen har kun politiske partier
    – i de lande, hvor disse partier er lovlige.

    Det fremgår heraf, at højrefløjen har mere magt,
    end den har stemmer, idet den tillige har den økonomiske magt.

    Der er vel lige godt noget sort over dette.
    Om ikke andet, så dog sort humor,
    al den stund den POLITISKE højrefløj er ideologisk,
    mens den økonomiske blot er – sort.

  17. Otz replied:

    Højrefløj, venstrefløj, midter fløj? Vi er alle på et eller andet sted politisk bevidste, men lad vær med at sætte mennesker i bås.

  18. Otz replied:

    Om man vil dø stående eller på knæ, er vel ligegyldigt, hvis man alligevel skal herfra.
    Det at være menneske, er at hjælpe andre, uanset hvor de kommer fra. Uanset om det er børn eller unge og voksne.
    Se dig omkring og hjælpr hvor du kan.
    Se bort fra hudfarve, religion og statsborgerskab.
    Hjælp hinanden uanset hvad!

  19. Allan replied:

    #14
    Nej. Min umiddelbare indstilling er at få af- eller bekræftet, om de der beder om hjælp, også reelt har brug for det. Kun på den måde kan man være sikker på at de der har et reelt behov også får den fulde hjælp, og ikke skal se sig begrænset fordi andre platter sig til unødvendig hjælp.

    Jeg ved ikke om det er de samme mennesker der er tale om vedr. FN. Jeg har hele tiden ment at grundlaget for Danmarks deltagelse i krigen var iorden.

    Det var Hollandske FN-soldater der trådte til side og lod Mladic slæbe af sted med flere tusinde mænd og drenge til mord og massegrav.

    Jeg pisser ikke på nogen. Og som i så mange andre af livets forhold, er/var de som hjalp af hjertet med Jøderne, også berørt af opportunisterne, af hvilke der var mange. Man får meget snavsede fingre og rigtigt ubehagelige tanker hvis man begynder at grave i den sag. Gå bare igang. Det er jo ikke tilfældigt at vi var “flødeskumsfronten”.

    #18
    “Hjælp hinanden, uanset hvad”. Ok. Det er en af de mest ødelæggende holdninger der findes i forhold til at “hjælpe”. Man er altså ligeglad med om ens “hjælp” blot bliver supplerende for dem som reelt ikke har brug for det, og formindsker mulighederne for ordentlig hjælp til de som har behovet.

    Netop af den grund er mit personlige motto : Fri os fra det onde, men ISÆR fra de “gode”.

  20. Knud Sandbæk Nielsen replied:

    # 17 Hvis man vil tage politik alvorligt, må der være tale om en kamp om magten.
    De, der har pengene, har den.
    Mit begreb om højre- og venstrefløj har rod i den opfattelse,
    at pengene ligger alt for godt i hæjrefløjenss lommer.

    At hvis der skal være en venstrefløj, må det være en fløj,
    der kritiserer magten og dens privilegier.

    Ikke på grund af misundelse over rigdommen,
    men af den grund, at penge er magt,
    og magt er demokratiets dagsorden.

  21. Knud Sandbæk Nielsen replied:

    # 20 Højrefløjen, V, K og DF (det sidste mest p.g.a. støtte t. V og K)
    er for mig at se de politikere, der har så mange penge
    – eller så megen respekt for folk med penge
    og de idéer, disse penge kan købe
    at de hviler trygt i en tillid til denne magtinstans.

    Omtrent ligesom visse venstreorienterede engang havde tillid til Stalin.

  22. Knud Sandbæk Nielsen replied:

    DF forstyrrer billedet med deres i øvrigt
    magten irrelevante dagsorden.

    Jeg vil give magten til folket med demokratiet.
    DF vil tage magten for at holde orden i menigheden.

  23. Otz replied:

    #20
    Ok. Forstået. Jeg er bare træt af, at vi fortsætter i 70`ernes fodspor med venstre og højrefløj! (Nej til atomkraft/og Barsebæck væk).
    Vi er alle selvstændige tænkende væsner, og behøves ikke at sættes i bås.
    #19
    Det er altid godt at hjælpe hinanden!

  24. jaspar replied:

    #19
    Det vil sige, at du står og kigger/overvejer inden, at du træder til med hjælp, så kommer hjælpen måske for sent. 1ste hjælp er vigtigt, det vil sige akut hjæp. Det gør sig også gældende inden for flygtninge.
    Nu har regeringen lige brillieret igen ved at ikke ville modtage flere kvote flygtninge fra Irak et land hvor,at vi selv har først krig, en krig som vi forsat støtter. Men den sorte stue mener åbenbart, at det er nemmere at integrere burmesiske flygtninge, så de er mere velkommene fra den side. Jeg mener, at vi bør hjælpe begge parter, hvorfor fravælge nogle..
    Hvor har du det fra med, at der var mange under besættelsen, der for egen vindings skyld hjalp jøderne til at flygte? De fleste der hjalp var almindelige mennesker. Der blev udbetalt penge til fiskerne, men mon ikke, det var fordi, at de udover deres liv også satte deres levebrød på spil?. Der har dog ikke været ret mange af de redet jøder, der har beklaget sig over dette…
    Flødeskumsfronten dækker kun indtil August-1943

  25. Allan replied:

    #24

    Næ Jaspar, det gør jeg ikke. Det er det vi har udlændingeservice og andre instanser til. Og det er gjort m.h.t. de afviste Irakere, og de har gjort det godt. Måske du hellere vil yde 1ste hjælp til de som ikke har behov, mens de der har, må vente deres tur? Man har ikke automatisk ret, blot fordi man er uenig i den førte politik.

    Det er klart at regeringen hellere vil have Burmesiske kvoteflygtninge end Irakiske/arabiske. De er meget nemmere at integrere, hvilket jo er evident for enhver der gider se. Man må jo lære af erfaringerne, der tydeligt viser at overalt i vest-europæiske storbyer, hvor der findes Arabere / Irakere osv. også findes bydele der ligner krigszoner. Det er sgu da irrationelt at blive ved med at importere mennesker der ikke kan / vil finde sig til rette i de samfund der ønsker at værne om dem. Derfor er man også nødt til at fravælge nogle.

    Selvfølgelig skal man hjælpe, men der er nogle som partout vil hjælpe alle, uden skelen til vores interne forhold, størrelsen på vores land, og til de mange milliarder der i forvejen bliver brugt på inaktive flygtninge og indvandrere.
    Man kan ikke klage over forholdene på sygehusene, skolerne, de ældre, børnene og fanden og hans pumpestok, og så samtidig forfægte kæmpe udskrivninger til mennesker der ikke kan eller vil arbejde, af grunde der er ugyldige og iøvrigt uvedkommende her i landet.

    Jeg gider ikke spille ping pong med dig om Jøde-hjælp under besættelsen. Der er ingen grund til vantro omkring det, for der er intet mærkeligt ved det. Mennesker er mennesker, og svaret på 4 ud af 5 spørgsmål her i verden er, penge.

    Der var jo også nærmest et helt land fyldt med frihedskæmpere…………….efter befrielsen.

  26. jaspar replied:

    #25
    Jeg mener netop ikke, at de har gjort det godt og hvorfor fik man fra den politikske side lige pludselig så travlt med at udvise de berørte irakere, da der var sager og punkter, der endnu ikke var afklaret.
    Du mener med andre ord, at det er rimeligt at føre en krig i et fremmedet land og så ikke hjælpe med at tage sig af flygtninge, der opstår i krigens kølvand???? Nå det er bare arabere, der er svære at integrere eller? Kuderene rent faktiksk et gammelt selvstændigt folkeslag med en 3500 årig historie bag sig, men hva kudere, arabere, tyrkere, persiere se jo alle ens ud.
    Nej vi har ikke råd til at hjælpe alle på en gang, men det er forkasteligt, at den regering, der gik i krig ikke vil hjælpe flygtninge fra det land, som de krigsmæssigt har været med til at smadre. Inaktive flygtninge kunne bero på en passiv hjælp fra regeringens side eller måske netop fordi, at flygtningene har traumer, der skal heles først.
    De grunde er selvfølgelig helt uvedkommende her i landet 🙂

  27. LilleQ replied:

    #26 Uhh Jasper det er altså en meget betændt byld den der… der er ikke nogen klare tråde og flere “generationer” af ansøgere som dels har påvikrning fra første ansøgningstidspunkt og landets tilstand på “generationen” af flygtninge..

    De første Irakiske politiske flygtinge som kom til DK i midt 80-erne, blev grinet ud. For på den tid, var der godt nok krig i Irak mod Iran. Da var Sadam var vores/vestens ven. Jeg har en rigtigt god bekendt som var en af de udgrinte flygtinge. Han var reelt flygtning, han var politisk modstander af Sadam, af Baath partiet og have allerede været fængslet og udsat for tortur af den slags hvor man bindes om håndledet på ryggen og derefter hænges op. Han fik opholdstilladelse og har nu i efterhånden godt 25 år været dansk statsborger, er dansk gift snart 30 år, dansk veluddannet og har arbejdet ind til for nyligt, hvor skaderne i skuldrene efter torturen, med alderen er begyndt gøre det meget vanskeligt for ham passe sit arbejde for smerter.

    To andre jeg kender, kommer fra hver sin ende af Irak. Den ene er irakisk kurder, den anden fra det sydlige Irak, Basrah. Deres historier ligner hinanden.
    Kurderen var ud over at være “jaget vildt” i Irak også kraftig modstander af Sadam og Baath partiet, han flygtede efter en langvarig afhøring med indlagt tortur, til Tyrkiet i slut 80-erne. Der endte han i en flygtninge lejer, hvor han måtte kæmpe for at overleve og tjene til dagen og vejen så godt som han kunne. Han kom til DK som kvoteflygtning er på godt 10. år dansk statsborger, veluddannet og i god stilling.
    Den sidste fra syd Irak er yngre end de to andre. Han er opvokset med krig omkring sig fra han var 6. Han har set mere død og ødelæggelse end de to andre, da hans hjemby lå i “lige linie” med bombeangrebene fra Iran. Han har været udsat for alle en krigs forfærdelige rædsler og samtidig Batthpartiets rædsler. Da golfkrigen sluttede deltog han som stor teenagedreng i det oprør som begyndte i/ved Basrah mod Sadam og Baathpartiet. Han flygtede alene, uden sin familie de turde ikke flygte med ham, da hans venner en for en forsvandt og dukkede lemlæstede op rundt omkring. Han endte i en ørken flygtninge lejr i Syrien. Der var tortur af det militær, som ellers var ansat til beskytte flygtningene, tortur som kunne bestå af at skulle stirre op i solen, at blive “afhørt” og få sine nosser grillet af en stunn gunn eller “afhørt” ved at få stave og andet stukket op i røven… eller ved slet og ret blive voldtaget. Han kom til DK som kvoteflygtning, er dansk statsborger, dansk uddanet, men i dag et menneskelig vrag og lider af PTSD.

    Så kender jeg en iraker, som ikke er dansk statsborger, han er dansk gift, har barn, men sidst jeg talte med ham havde han ikke opnået asyl i Danmark. Han har en del af sin familie her i DK, bla en moster. Hans familie, hans mor og far, flygtede fra Irak for mange år siden, til Libanon, hvor hans mor og far stadig bor, lever og arbejder. Jeg mener ikke han er flygtning, at han på nogen måde har status som flygtning i Danmark, men det er hans “vej” ind i Danmark. Jeg mener reelt han skal acceptere en udvisning, hvis den kommer, fordi han er kommet herop på forkert grundlag, da han ikke er flygtning på samme måde som de andre jeg har nævnt, men det er min holdning.
    Jeg syntes han har “snydt” sig ind på forkert grundlag… Der er så mange uklare veje ind i landet som flygtning..

    Og så er der hele mudderet med de der rejser tilbage til Irak… det er ikke asylansøgere der gør det.. det er irakere som har opholdt sig og har dansk pas, som rejser tilbage. De 3 første jeg beretter om har alle været i Irak, siden Sadam blev fanget, dømt og henrettet. De vender tilbage for at se deres forældres grave, se deres hjem, det der er tilbage af dem og møde de familiemedlemmer som er tilbage. Men de beretter også om andre “hjemvendte” irakere, som er vendt tilbage fra hele verden.. den slags som overlegent kaster rundt med papir og hæfter (papir=100 us dollars, hæfte 1000 us dollars), fremviser billeder hvor de står foran deres store BMVer, villaer og andet “bling” de har anskaffet sig i deres nye “forjættede” land… ofte er det dem som reelt ikke har noget bling og vifte om sig med.

    Personligt og fagligt ville jeg stille flere og flere krav til den hjælp, som nogen ønsker/forventer/kræver sig af mig… men det er nok fordi jeg er ramt af mit fag og derigennem ofte oplever at de der står først i køen og råber højest ikke er de der har mest brug for mest hjælp…og det nærmest ligegyldig hvilken samfunds og kulturel gruppe de mennesker befinder sig i.

    Er nogen i direkte livsnød griber jeg ind, det er min menneskepligt… men jeg er ikke hjælpeløs-hjælper og jeg er ikke hattedame i jagt på at redde sjæle.. men jeg vil sige, det er ikke nok at an kommer fra et land (oprindeligt) for at erklære sig flygtning, når man er ankommet her…og når man er ankommet til landet ved egen kraft, så har man væsentlig flere kræfter og et andet overskud end de som kommer hertil som kvoteflygtninge, de har reelt intet og mest behov for hjælp… hvilke af dem ville så bedst ville kunne blive en del af det integrerede danske samfund, kan altid diskuteres…men skal vurderes individuelt.

    LilleQ

  28. jaspar replied:

    #27
    Ind imellem er man nød til at pille lidt i en betændt byld, materien skal renses ud og jeg plædere for, at kan man gå i krig som land, så har man også efter min mening en moralsk forpligtelse til at tage sig af evt. flygtninge, her under kvoteflygtninge.
    Du giver jo nogle ganske udemærket eksempler på, at flygtninge fra Irak kan integreres udemærket i det danske samfund, fungere og bidrage til fælles gavn for os alle. Et mennske, der har været udsat for tortur, kan nogen gange lindres så meget, at de kan fungere som mennesker og du har eksempler på både det ene og andet.

    Jeg har også set notitser om de “charter rejser” til Irak, men mest bliver de jo brugt, som “propaganda” på, at der er fred og ingen fare i Irak og når, at der kan købes rejser hos “Spies” til Bagdad, så skal alle naturligvis sendes retur.
    Der vil nok altid være folk som forsøger at lukrere på systemerne og der skal der nok også være enkelte flygtninge, som reelt ikke er flygtninge. Men så vil jeg hellere hjælpe en for meget en en for lidt især når, at det ved en fejlfortolkning af om vedkommende er flygtning eller ikke flygtning reelt kan koste menneskeliv hvis, at de sendes tilbage.
    Jeg mener nu heller ikke at bare fordi, at man råber højt, har brug for hjælp, men i Irak tilfældet har vi en moralsk forpligtelse til at hjælpe flygtninge, da vi selv har udført en del krigshandlingerne og aktivt fra start har støttet krigen som land. De tavse flygtninge har også krav på at få hjælp og det er vel her, at begrebet kvoteflygtninge kommer ind.
    Regeringen mener så åbenbart, at kvoteflygtningene skal komme fra Burma, da de åbenbart er nemmere at integrere i det danske samfund end muslimer og mørkemænd af arabisk afstamning.

  29. LilleQ replied:

    Danmark har taget sig af flygtninge fra Irak siden midt 80-erne.

    På en måde kan man argumentere for at vi har taget forskud omsorgen for de irakiske flygtninge og senere handlinger. Netop fordi vi har taget i mod irakiske flygtninge siden midt 80-erne…hvis man vil dreje den debat så det begynder skære i øjnene.

    Jeg er arg modstander af krig.. men jeg er dybt splittet i hele Irak sagen.

    Sadam skulle han stoppes eller ej?
    Spørger du de flest irakiske flygtninge, siger de ja. Fordi de vidste at de efterladte i Irak risikerede deres helbred og liv, ved alene at have et familiemedlem som var flygtet fra Irak.
    Den dag Sadam blev arresteret og taget til fange drak vi, mig og min eks og venner, champagne fra tidligt på formiddagen… min eks og hans venner græd og dansede af glæde – nu var der en fremtid for Irak, for den irakiske befolkning, nu kunne de kontakte deres familier uden familiemedlemmer risikerede arrestation, fængsling og tortur.
    Da Sadam blev henrettet, sikken splittelse blandt irakere, flygtninge eller ej.
    På den ene side skulle han straffes med døden for alle de mord han havde sat i gang, for den had og mistro han have bygget op blandt Alle iraks forskellige kulturelt, religiøse, sproglige befolkningsgrupper. Irak er en mangfoldighed af forskellige kulturer og Sadam gjorde sammen med sit forbryderslæng, meget for så mistro og splid blandt dem… hvilket er noget af det som er blusset op i Irak efter befrielsen. På den anden side så ved vi både historisk og i nyere praksis, at dør en diktator er der stor sandsynlighed for at han opnår en messiaslignende status.

    Min eks, han mente Sadam skulle fængsles offentligt. Så alle kunne se på ham, spytte på ham og på den måde straffe ham være hans bødler – og at alle skulle betale et symbolsk beløb for at komme ind og se Sadam. For på den måde kunne Sadams fængsling være med til at bygge landet op igen. Ved at virke forsamlende for befolkningen, da alle kunne se med egne øjne og bevidne hans fængsling og dermed også være hans dommer og “bøddel”..en utopi ja.. men meget forståelig utopi.. at straffe det synligste symbol på et lands lidelser.

    I mine øjne er man ikke flygtning fra Irak, når man er opvokset i et andet land som fx Libanon og ankommer til dk, fordi man har familiemedlemmer som i sin tid er flygtet til og endt i DK eller hentet hertil som kvoteflygtninge. Mange flygtninge af dem der selv kommer hertil, har været i andre lande inden… Jeg mener at deres begrundelser for at søge til DK ikke er begrundet godt nok i flygtninge relief. At de optager pladsen for de reelle flygtninge mens deres sag behandles.

    Jeg mener så også at hele vores flygtninge opbevaringssystem er helt hen i hegnet. At man skulle give en form for greencart til flygtninge ansøgere, anvise dem en lille bolig, et sprogkursus og en jobplan. Så de hurtigst muligt bliver inkluderet i samfundet, mens deres sag behandles. Og at deres evner til at inkludere sig i samfundet, klare sig selv tæller på opholdstilladelses barometeret. FORDI den form for flygtninge medmenneskelighed oftest giver de stærkeste og mest handlekraftige muligheder for flygtningene.
    Nogen ville så argumentere for at så er de allerede i landet og så de bøvlede at komme af med… jo, men de er også allerede produktive i landet og derfor et plus for landet… frem for nu hvor flygtninge sidder i lejre og bliver mere og mere syge og hjælpeløse, efter i årevis have levet i fængselslignende forhold, som jeg mener flygtningelejre er i Dk, som de er i dag.

    Det er i mine øjne langt vigtigere at få ændret på hvordan behandlingen af medmennesker sker og sagsbehandlingen af flygtnigne i vores egne flygtninge lejre er… sagsbehandlingen er for lang, flygtningene sidder og hensygner, deres traumer behandles ikke, det rent menneskelige aspeckt i lejrene spoleres. Hvis man har et flygtninge greencard giver det opholdsog arbejdstilladelse under sagsbehandlingen… bliver man så afvist som flygtning, kan man søge opholdstilladelse på andre grunde og vil jeg sige, så skal det tages i betragtning hvordan inkluderingen i samfundet er forløbet som evne til klare sig selv o.l.

  30. LilleQ replied:

    “Regeringen mener så åbenbart, at kvoteflygtningene skal komme fra Burma, da de åbenbart er nemmere at integrere i det danske samfund end muslimer og mørkemænd af arabisk afstamning.”

    Det er politik når det er mest synligt… og så er der egentlig også noget fornuft i det, hvis man tænker lidt over det i bredere vinkler politisk..

    Irak og Burma er ikke de eneste lande som producerer flygtninge, hverken de der kan rejse selv og de som hentes hertil som kvoteflygtninge. Burma er “eksotisk” der er juntaer og hende som jeg ikke kan huske hvad hedder i husarrest.

    Politisk set ville det gyde olie på islamhaderne på de hjemlige himmelstrøg – en måde fratage den skræmmekampagne magt fra islamhaderne, en magt som islamhaderne i årevis har skræmt danskere til at afgive. På den måde kan jeg godt se fornuften i valget.

    – så mister islamhadernes argumentationer ligesom vægt… det er Burmesere vi taler om, de der små “eksotiske asiater” og vi ved jo alle…. fordomme trives i høj grad og der er flere stemmer i “små eksotiske arbejdsomme asiater” og kan vende angsten og dermed også noget af den angstkrævende politik… kan også anvendes som et nyt røgslør over mere frihedsafgivelse ved nye love.. men nu må vi se, hvem gassen fiser ud af, politisk.

    Jeg siger ikke det er godt humanistisk.. jeg siger ikke vi ikke skal tage flygtninge fra andre lande.. men alt i dag som involverer mennesker er politik, så snart det kan kompromitere forhold til udlandet og magten internt. Jeg tror vi skal være meget mere vågne når vi os almindelige danskere handler.. pt får vi hvad vi fortjener, vi har selv rent rundt med hovedet under armen og stemt halvhjertet med følelserne og vores egen egistiske pengepung in mente..og for manges vedkommende stemt med uvidenhedens angst for det fremmede trukket ned over hovederne på os af islamhaderne forblændet af den lokkende klingende mønt. …

  31. jaspar replied:

    #29-30
    De flygtninge, der kom hertil i midten af firserne kom hertil af andre grynde ned dem, som kom på grund af en krig og på grund af det et ustabilt land. En krig som fik dansk velsignelese og på grund af den velsignelse, har vi en moralsk forpligtelse til at tage os af de flygtninge, som opstod i kølvandet på, at landet blev smadret.
    Sadam havde udtjent sit formål for de vestlige lande, han støttede tilmed palæstinenserne og desvære også Al-Queda, nå ja ikke at forglemme de aldrig fundet masseødelæggelsesvåben.
    Værre var nok hans angreb på kurderne med kemiske våben, men det lukkede man meget belejligt øjene for i Vesten, det var først da Sadam angreb Kuwait og truede olien, at han blev et problem for Vesten.

    Når en diktator falder, så er meningerne om den retfærdige straf lige så mange, som der er mennesker med meninger. Jeg er imod dødstraf, men kan godt forstå den hævntørst, som folk,der har lidt under tyraniet, må have. Derfor mener jeg også, at det skulle være et internt irakisk anliggende at dømme Sadam.
    Man kan vel godt være flygtning fra et land selvom, at man er opvokset i et andet land. Man er vel reelt i det andet land i der her tilfælde Libanon fordi, at ens familie er flygtet fra Irak. Man er vel forsat flygtning indtil, at man kan rejser trygt hjem til sit oprindelses land. Flygtninge ønsker vel reelt også at være sammen med dem, som de er beslægtet med og har fælles bånd med. Kommer man hertil på den måde, så bør det vel ske under familie sammenføring, men det er nok helt umuligt under de nuværende forhold i Danmark.
    En stor del af flygtningene er reele flygtninge og de sidder alt for længe i lejre uden ret meget at tage sig til og det er jo ikke en feriekoloni at være indespærret bag pigtråd og lås. Mennesker, der har været udsat for krigshandlinger, tortur og andre ligende traumer, får det ikke bedre af den behandling. Så en hurtig udslusning til det omgivende samfund må være at foretrække, så de kan komme i gang med at bidrage til deres nye land, måske får en uddannelse.

    Selvfølgelig er beslutningen om, at Danmark fremover skal tage kvoteflygtninge fra Burma ren politisk og sort stue skinner alt for tydeligt igennem. Regeringen har brug for DFs forsatte støtte og det ligner et knæfald for Islamforskrækkelse i stedet for.
    Der er desvære for mange lande , der forsat producere flygtninge og når problemer bliver løst et sted, så opstår de andre et andet sted. Så det er nok en forsat problemstilling, som verden kommer til at tumle med. Damen, der snart har siddet i husarrest i Burma i snart tilsammen 14 år hedder Aung San Suu Kyi og problemet i Burma bliver nok ikke løst foreløbigt, da der er store multinationale firmaer med interesser i landet.
    ja men måske får vi en ny bølge “kinesiske grillbarer” mæ hjem spise hæ eller hvad, at burmeserne nu kan bidrage med, for selvfølgelig kan burmesere også bidrage med noget. Det kan alle flygtninge, der bliver behandlet nogenlunde humant uanset hudfarve, religion eller politisk overbevisning

  32. Allan replied:

    Hva’ sku der nu være galt med “kinesiske grillbarer” ? De er tydeligvis ikke præget af en omfattende sort økonomi, som f.eks. Arabiske kiosker og pizzaria’er. Kinesiske Grillbar-ejere udtrykker, mh.t. skat, moms, og div. afgifter, at “man føler sig snydt”. Det har jeg sgu aldrig hørt fra en Arabisk “forretningsmand”.
    Det er jo ikke modvilje overfor flygtninge dette handler om. Det er årtiers dårlige erfaringer med flygtningen og indvandrere fra en bestemt del af verden. Længere er den såmænd nok ikke. Jeg tror da også på at Burmesiske flygtninge kan, hvis det skal være, tilføre vores samfund meget mere end Arabiske ditto.

    Tagkatten har iøvrigt et kopi af præmisserne for at gå ind i Irak liggende et eller andet sted på hans blog. De blev vedtaget af et flertal i folketinget, og omtaler ikke masse-ødelæggelsesvåben.

  33. jaspar replied:

    #32
    Jeg skriver intet sted, at der er noget galt med kinesiske grillbarer, jeg henter da af og til kinamad, ganske ligesom jeg spiser på andre etniske restuarenter. Hvorfra har du at samtlige kineske gril-barer betaler sin skat, moms og div. afgifter?, mon der ikke også her kunne findes enkelte eksempler på det modsatte?
    Vil du påstå, at samlige købmænd og handelsfol af arabisk afstamning snyder og svindler med moms?, for det er sgu da lidt af en påstand. Men det falder ganske godt i hak med den islamforskrækket politik, som bliver ført fra regeringes side og deres støtte parti.

    Ja men mon ikke ham, du henviser til med hensyn til præmisserne, har misforstået noget omkring de præmisser eller bare tolker dem, som han nu vil.
    Mon ikke, at i skulle nærlæse dem igen og måske især nærlæse de FN resulotioner, som beslutningsgrundlaget henviser til.
    “Af de 13 punkter der indgår i beslutningsgrundlaget, nemlig B118, handler de 12 om masseødelæggelsesvåben. Jo, jo. Kun et af dem eksplicit. Men de resterende 11 henviser til FN-resolutionerne der handlede om Iraks formodede masseødelæggelsesvåben. Man kan ikke henvise til resolutionerne uden at acceptere resolutionernes præmisser. Præmisserne var formodningen om masseødelæggelsesvåben. Ergo var regeringens argumentation naturligvis også baseret på spørgsmålet om masseødelæggelsesvåben. Det er rent hykleri at nægte det”

    lånt her http://www.dansketaler.dk/tale.lasso?tekst_id=254

  34. Allan replied:

    Ok. Men hvis du har fulgt lidt med, så ved du også at der på et tidspunkt blev fundet hele varehuse med sorte kioskvarer, og at de stadig opdages hist og her. Jeg har ikke hørt det samme om Asiatiske næringsdrivende, men der skal da nok være en eller to derude. Men vi siger bare det du siger. Vi har tydeligvis modsatrettede erfaringer udi den sag, så lad os lade den ligge der. Jeg mener, FØR jeg bliver udnævnt til sort stues chefstrateg udi i fascistisk, nazistisk, fremmedhadende propaganda, samt glødende DF-tilhænger og derfor naturligvis dybt rascistisk.

    Jeg synes at du skulle se om du ikke kan finde tagkattens indlæg omkring krigens præmisser. Jeg tror ikke han har læst den med andre briller end de almindelige. Jeg kan desværre ikke selv gå ind og søge, fordi jeg så skal være logget ind. Det har jeg ikke kunnet i det sidste halve år, efter jeg ved et uheld fik slettet mig egen blog, før den blev begyndt. Desuden er der tilsyneladende opstået en slags privat diskussionsklub herinde. Åbenbart kun for de særligt indviede. Du er en af de eneste der endnu ikke forlanger log-ind for at man kan kommentere.

    Nå, men jeg savner meget en eller anden form for konsekvens, hvis det skulle være rigtigt at den krig var “ulovlig”, (egentlig et perverst udtryk). Jeg har jo endnu ikke set nogen blive draget til ansvar. Ingen af jer har lagt sag an, og diskussionen er jo nærmest ophørt.

    Iøvrigt er påstanden om at forholdende i Irak skulle være vores skyld, helt i hegnet. Sunni’er og Shia’er har altid bekæmpet hinanden, og denne situation ville være opstået under alle omstændigheder. Bare på et andet tidspunkt måske. Mellemøsten er stadig en voldskultur. Vold er stadig en accepteret del af løsningsmodellerne i den del af verden. Medmindre selvfølgelig at volden går ud over en selv eller ens familie, hvor man så er arg modstander af vold. Det er noget i retning af “stop volden, eller jeg smadrer dig”.

  35. LilleQ replied:

    Jaspar du skriver: “Man kan vel godt være flygtning fra et land selvom, at man er opvokset i et andet land. Man er vel reelt i det andet land i der her tilfælde Libanon fordi, at ens familie er flygtet fra Irak. Man er vel forsat flygtning indtil, at man kan rejser trygt hjem til sit oprindelses land. Flygtninge ønsker vel reelt også at være sammen med dem, som de er beslægtet med og har fælles bånd med.

    Så fordi man er født og opvokset i et andet land end sine forældre vil man for altid have flytgningestatus uanset hvilket land man efterfølgende flytter til/tager op hold i?.
    At forlader man sit opvækstland og sine forældre (som IKKE lever i en flygtninge lejer, men som lever, bor og arbejder, som borgere i det land de flygtede til) så skal man automatisk tilkendes flygtningestatus, når man ankommer til et nyt land og tilmed automatisk familiesammenføres, hvis man har familiemedlemmer i landet…uanet man ikke selv er forfulgt og sandsynligheden for at man bliver forfulgt i sit opvækstland er minus?

    Den er altså for langt ude… så langt ude at man til hver en tid så kan påkalde sig flygtningestatus i snart sagt hvilket land man vil med begrundelsen at man har haft familiemedlemmer som på et tidspunkt (inkl historisk dvs masser af generationer tilbage i tiden) er blevet forfulgt i hjemlandet… og så kan man ellers kaste sig ud i en længere smøre om at man oprindeligt er flygtet out of Africa pga hominide forfølgelser i sin tid da Lucy døde og så følge den op på utallige forfølgelser af forfædre i diverse lande i generationer frem til nu.

    Man bliver nødt til at nuancere det… et barn hvis forældre er flygtede, men nu lever, bor og arbejder som borgere i deres nye land, kan ikke kaldes flygtning når han forlader opvækstlandet for søge lykken og opsøge andre familiemedlemmer i andre lande…
    Sådan en person kan søge om arbejds- og opholdstilladelse, tourist visa, greencard eller lignende.. andet er spild af resourcer, som kunne have været brugt på mennesker som reelt er i nød og har behov for asyl hjælp.

    Vi bærer ikke alene skylden for forholdene i Irak og vi/vesten har ikke hovedansvaret for tingenes udvikling.. den bærer først og fremmest den irakiske befolkning og i særdeleshed Sadam og hans nulevende tilhængere for den død, ødelæggelse og had de har fremavlet i den irakiske befolkning som ikke kun er shiiter, sunni, kurdere, turkmanere, kristne – katolikker, protestanter, koptere osv, men også jøder, mandæer og andre religiøse som kulturelle folkeslag, hvilke mange blev udsat for ekstremt had og forfølgelse… Bla et folkeslag “sivfolket” (kan ikke huske deres navn) forsøgte Sadam, i forbindelse med oprøret i Basrah blev slået ned, at udrydde. Han endte med samme taktik som over de to kurdiske byer.. men han drænede et gigantisk naturområde for vand, hvor folkets livsbetingelser udtørrede og uddøde.. Sadam og hans virke og eftermæle, hans tilhængere og tilhængre af andre mere eller mindre fanatiske religiøse som politiske “organisationer” har enorm betydning for tilstandende i Irak… OG vi skal ikke glemme den påvirkning Iransk religiøsitet har fra tilhængere af denne på befolkningsgrupper i Irak.

    Der er intet enkelt i Irak…OG der er ingen enkle domme der kan dømmes…
    Jo Bush var et krigs- og olieliderligt fjols som skulle bruge det mindste argument for invadere Irak… også selv om det betød lyve for det… MEN, var Irak ikke invaderet, var Sadam ikke stoppet.. så er jeg sikker på tilstandene i Irak og omkringlandende havde været meget værre.

    Irak er næsten for stort et land at forstå, som et land med en kultur.. man burde næsten forstå det i flere lande eller som provinser som er lige så forskellige hinanden imellem, som Danmark, Tyskland, Belgien, Tjekkiet, Ungarn og Finland er… Det ene sted i Irak bor forskellige religioner som kulturer side om side og fungerer optimalt i sin globale og multietniske sammensætning det andet sted eksister en meget lille minoritet på nåde af majoritetsgruppen. Det ene sted er befolkningen højtuddannede og vidende på højde med vestens det andet sted er fattigdom analfabetisme børnedødelighed og sult mere normen end andet…

  36. LilleQ replied:

    rettelse “Han endte med samme taktik som over de to kurdiske byer.. ” skal rettes til “Han endte IKKE med samme taktik som over de to kurdiske byer..

  37. jaspar replied:

    #34
    Nu ved jeg ikke hvor, at du har gjort dine erfaringer med, at specielt købmænd med arabisk afstamning skulle være væsentligt mere kriminelle end andre. Jeg tror nu nok at hvis, at du opgør det samlede antal af etniske danskere, der har præsteret momssvindel og konkursrytteri, så har vi på det punkt nok ikke ret meget at komme efter.
    Det er ikke kun arabiske købmænd, der har svært ved at finde ud af den danske lovjungel omkring, skat, moms og andre afgifter, det hører man mange beklage sig over. Jeg aner ikke om, at man i lande i Mellemøsten opererer med moms. Hvis de ikke gør så ligger noget af forklaringen måske der. En ulovlig handling er jo nødvendigvis ikke altid udført bevist, men måske på grund af uvidenhed.
    Ja men du har åbenbart ikke læst det jeg skriver, præmisserne for, at Danmark skulle gå i krig henviser til punkter i FN resulationer, der indeholder henvisninger til masseødelæggelsesvåben, så hvorfor blive ved med at benægte, at masseødelæggesvåben var en stor del af beslutningsgrundlaget?. Jeg har vist ikke kaldt krigen ulovlig, der var vist også en FN-mandat, men jeg har bare sagt, at når vi går i krig, så har vi også et moralsk ansvar til at tage os af flygtninge og genopbygning, som følge af krigen.

    Nu er Nationesn blog jo desvære langt fra den eneste hvor, at man skal være logget ind for at kunne skrive og bedømme, det ser man da også på 24timer og Avisen med flere. Der ud over så er denne blog da nok i nogle tilfælde lidt sammenspist og nogen har lukket nogen ude og andre kommentere kun hos bestemte, det er nu desvære nok også det samme mange andre steder.
    Pussit nok er jeg da selv lukket ude fra den blog hvor, at du henviser til, at de præmisser står 🙂 og vist nok også fra en enkelt anden blog, men der har vedkommende såmænd ikke engang nedladt sig til at fortælle hvorfor, men hva mon ikke, at man overlever den slag :-).
    Så Allan jeg kan dog alligevel kun opfordre dig til at oprette en ny Blog og jeg skal nu nok forsætte ligesom enkelte andre med at holde min blog åben for kommentare udefra…

  38. jaspar replied:

    #35
    Soory LilleQ måske er det bare min egen indforståethed, men med det at være flygtning og opvokset i et andet land, så mente jeg hvis, at man er opvokset i flygtningelejre i eksempelvis Libanon som flygtning fra Irak eller evt. Palæstina
    og på den måde stadigvæk har flygtninge status ikke hvis, at de har varigopholdstilladselse eller hvad man kalder den slag i Libanon.
    Så selvfølgelig skal folk med opholdtilladelse i Libanon med oprindelse i andre lande søge evt. familiesammenføring ved at søge opholds- og arbejdstilladelse, Greencard etc.

    Vi i Vesten lukkede meget belejligt øjene for alle de overgreb, som Sadam og hans tilhængere i Bath partiet lod gå ud over kurdere og andre folkeslag i Irak indtil, at vi med Bush som foregangsmand valgte at gå ind. De burde have stoppet Sadams regime allerede ved den første golfkrig, så var der sparet adskellige menneskeliv.
    Der blev lavet adsekllige ulykke og overgreb imod folkeslag, da man efter 1. Verdenskrig skulle tegne nye kort, mange lande opstod ikke fordi, at de havde fælles folkeslag eller historie, men oftest blev de tegnet ind alt efter hvilket land, der havde været deres kolonimagt.
    Irak er et land åbenbart netop med et sådan kludetæppe bestående af mange forskellige folkeslag , 95% er muslimer og der er et meget lille mindretal på 5%, der udgør kristene og andre religiøse grupper. Igen er det jo nok olien, der får det afgørende ord om udbredelsen af selvstyre, måske enda selvstændighed i nogen regioner. Nå men det må vi hellere overlade til irakkerne, vi skal bare ikke glemme dem

  39. Frejdig replied:

    Sort er en grimmer farve. Og tillykke med din fine nye blog. 🙂

  40. catharina replied:

    jeg vil gerne lige ha’ noget hjælp her.. jeg har om jødernes forfølgelse i et skoe prjekt.. og der er et spørgsmål jeg skal have svar på, men jeg kan ikke finde svar. på det spørgsmål.. spørgsmålet lyder sådan her.. Var der nogen der hjalp jøderne, altså sådan nogen “frihedkæmpere”, var der nogen der ikke synets det var fair over for jøderne, og hjalp jøderne?
    håber at i kan give mig et svar!

Skriv en kommentar

Trackback URI